fbpx

Резултати што прават разлика, СДСМ изгради и обнови 1.400 километри патишта, ВМРО-ДПМНЕ само 600

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во изминатите години, СДСМ со своите одговорни политики создаде резултати што прават разлика.

Во секој сегмент СДСМ има постигнато далеку подобри резултати во пократок период споредено со ВМРО-ДПМНЕ.

1.400 километри патишта изгради СДСМ за шест години, додека ВМРО-ДПМНЕ само 600 километри и тоа за период од 10 години.

Со довршување на патиштата што сега се градат, но и со реализацијата на коридорите 8 и 10 Д бројот на километри изградени патишта ќе стане уште поголем, а разликата уште повеќе изразена.

Резулати и исполнети ветувања што прават разлика во секој сегмент е најсвојствено за СДСМ.

Како најгопема, најсилна и државотворна партија продолжуваме со реализација на мерките и политиките што носат резултати и го унапредуваат квалитетот на живот на сите граѓани.

Последни вести