fbpx

Денеска ќе биде јасно што одлучил Мицкоски, ЕУ или останува во заложништво на Левица

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Нашата држава, нашиот народ е пред историска шанса за продолжување на европскиот пат, со цел полноправно членство во ЕУ најдоцна до 2030 година.

Сега е потребно да се искористи таа шанса, да се искористи силната и конкретна поддршка од нашите сојузници во ЕУ и од нашиот стратешки партнер САД.

Немаме време за губење и чекање, важно е опозицијата да ја сфати својата одговорност за остварување на стратешката цел за членство во ЕУ.

Време е Мицкоски и сите други во ВМРО-ДПМНЕ да се соочат со сопствената одговорност дека имаме шанса да донесеме одлука важна за иднината на земја и тоа заедно.

Глас за Европа во македонското Собрание е глас за европска иднина.

Најдобро македонско национално единството ќе постигнеме доколку сите големи партии гласаат за уставните измени и го отворат пат кон ЕУ.

Доколку не ги направиме уставните измени дефинитивно ја испуштаме шансата за ЕУ.

Изборот е интеграција во ЕУ или изолација. Нема друга опција.

Денеска ќе биде јасно што одлучил Мицкоски, ЕУ и обединување околу европската иднина на државата, или останува во заложништво на Левица

Последни вести