fbpx

Ковачевски: Да застанеме заедно рамо до рамо, да донесеме одлуката заради иднината

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Сега е моментот да се обединиме, рамо до рамо, сите, да ја донесеме оваа одлука, заради иднината на сегашните и идните генерации порача од Кавадарци претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски на трибината „Резултати што прават разлика“.

„Оваа одлука е за граѓаните на државата, оваа одлука е за обичниот граѓанин на државата, за оној граѓанин кој што станува секое утро и оди на работа. Ова е одлука за вас земјоделците, за вас лозарите, за работниците кои секое утро одат во фабриките, кои чесно го заработуваат лебот и плаќаат данок кон државата. Ова е одлука за сите мајки чии деца отидоа на печалба во ЕУ, ама во ЕУ во туѓина, ова е одлука за децата да ни бидат тука, да ни расте наталитетот. Ова не е одлука за една мала група на луѓе кои што и со ЕУ и без ЕУ, живеат на висока нога, повисока и од некои земји членки на ЕУ“ посочи Ковачевски.

Претседателот истакна дека сите политички субјекти мора да ја искористат шансата и да ја обезбедат европската иднина на државата.

„Имаме шанса која не смееме да ја пропуштиме. Години и години може да чекаме наредна шанса. Подобар договор од овој што имаме ниту може ниту ќе добиеме. Затоа, ајде заедно да ја донесеме одлуката со којашто ќе се гордееме“ повика Ковачевски.

Последни вести