fbpx

Ефикасноста на институциите дава резултати, трикратно е зголемено спречувањето на криумчарење мигранти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Посветеноста на институциите во борбата против криумчарење мигранти дава резултати.

Според официјалните податоци, во 2018 година, трикратно е зголемено спречувањето на криумчарење мигранти во земјата.

Националната агенција за спречување на криумчарење мигранти и трговија со луѓе формирана од Министерството за внатрешни работи и Јавното обвинителство дава реални резултати. Институциите се трипати подобри и поефикасни во спречувањето на криумчарењето и трговијата со луѓе.

МВР со своето ефикасно и професионално делување, покажува како се работи во интерес на граѓаните.

Скопје, 24.03.2019

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

Последни вести