fbpx

Пендаровски од Свети Николе: Правдата и правото се столбови на секоја демократска држава, неправда е да се брани насилство!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Заедничкиот кандидат за претседател Стево Пендаровски денес ги посети граѓаните на Свети Николе.

Со граѓаните Пендаровски зборуваше за значењето правдата и правото како столбови на секоја демократска држава.

-Како претседател моја основна задача ќе биде да го кревам гласот за правда и правдина. Не може претседател да нема став и да не осуди насилство. Неправда е да се брани насилниот упад во Собранието, како што тоа го прави мојата против кандидатка, порача Пендаровски.

Од една страна стојам јас, заедно со мнозинството граѓани, за држава која се темели на правда, напредок и евроинтеграции. А од друга страна опозицијата и нејзиниот кандат чиј единствен приоритет е партијата и заштита на мрачното минато, додаде Пендаровски.

Попладне Пендаровски продолжува на средби со граѓаните на Штип.

Скопје, 16.03.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести