fbpx

Мицкоски го брани криминалот во Скопје 2014 наместо да побара одговорност од сите вмешани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Наместо да побара истрага и јавно да повика на одговорност на сите вмешани во незаконски дејствија Христијан Мицкоски застана во одрбара на криминалот на ДПМНЕ преку Скопје 2014.

Во случајот Феникс 15 лица, меѓу кои и поранешни високи партиски функционери на ДПМНЕ се осомничени дека врз грбот на народот проневериле 57 милиони евра за 11 споменици во Скопје 2014.

Цели 11 години ДПМНЕ ја држеше земјата во изолација а народот го осиромашуваше само за да се богатат поединци од Белата палата.

Нема никаква промена во ДПМНЕ, единствената партија во Европа што има конфискуван имот за кој со судска пресуда е докажано дека е нелегално стекнат.

Јавноста се уште очекува епилог од предметот Делчевски ниви каде се вмешани блиски соработници на Мицкоски.

Во пратеничките редови на ДПМНЕ се уште се и обвинетите лица Игор Јанушев и Антонио Милошоски, за чии предмети исто така се очекува епилог.

Заклучокот е јасен: Мицкоски е на чело на криминалната партија ДПМНЕ.

Последни вести