fbpx

Мицкоски против уставниот поредок, брани криминал и сака лично тој да дели правда

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност – реакција на изјавата на Христијан Мицкоски

Христијан Мицкоски со неговите изјави застанува против уставниот поредок на државата, против демократското општество кое значи независност на судската власт одредена со Устав и Закон.

Мицкоски брани криминал докажан во транспарентен судски процес и се става над законите, над Уставот.

Зборува дека ќе помилувал, дека ќе ги ослободувал сите од ДПМНЕ.

Ниту е Мицкоски над Законот, ниту е над Уставот.

Принципот на правда и правичност во демократско општество почива на Закон и Устав, на процедура и на надлежни институции.

Кој е Мицкоски да дели правда, да кажува кој треба да одговара а кој не?

Може Мицкоски да се замислува што сака но ниту е судија, ниту обвинител.

Ова покажува дека Мицкоски е ист како Никола Груевски, во ДПМНЕ нема никаква промена, тоа е заробена партија која сака да е и суд и обвинител, да суди и да пресудува.

Тоа време заврши и никогаш повеќе нема да се врати.

Ако досега не му било јасно на Мицкоски ќе му стане.

Прво што треба да направи Мицкоски и ДПМНЕ е да се извини и јавно да се огради од криминалците во сопствените редови, пред се за Скопје 2014 и 27-ми април а потоа и за другите случаи. Само така ќе покаже дека навистина е за правда.

Секој што го прекршил законот мора да се соочи со правдата и со одговорноста.

Последни вести