fbpx

Ковачевски до младите: Спротивставете се на регресивните идеологии, промовирајте европско и просперитетно општество

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

„СДММ како подмладок на СДСМ е вклучена во сите државнички процеси, тоа е несомнено. Но периодот пред нас е исклучително важен токму заради иднината на младите и повикува на одговорност од сите. Бидете активни чинители, активни учесници за иднината на оваа земја, на нашата иднина. Бидете глас на напредокот, прогресот и позитивните промени“.

Со овие зборови претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски денеска во Охрид им се обрати на младите во дискусија во рамки на Летниот камп на Социјалдемократската младина на Македонија повикувајќи ги да се спротивстават на регресивните идеологии и да промовираат европско и просперитетно општество.

-Во овие времиња на злоупотреба на политиката како алатка за ширење невистини и обиди да се врати земјата назад, од страна на десницата, клучно е да застанете и да бидете глас на напредокот, прогресот и позитивните промени. Подемот на десничарските идеологии може да има далекусежни последици, кои веќе сме ги виделе. Поделби, нетолеранција, изолација и назадување, целосно поништување на напредокот постигнат досега. На вас, младите на СДСМ, останува да им се спротивставите на овие сили и да ги браните вредностите кои промовираат инклузивност, обединување, прогрес, еднаквост и социјална правда. Предизвикувајте ги регресивните идеологии. Промовирате ја нашата визија за просперитетно и хармонично општество. Бидете глас на напредокот., рече Ковачевски.

Потребно е активно учество, подигнување на гласот и заедничка работа. Промовирајте ја различноста, прифаќањето на толеранцијата и идеалите за слобода и демократијата.

-Со својот младински ангажман, да ја промовираме колективната свест, да ги мобилизираме сите наши потенцијали кои ги поддржуваат социјалдемократските принципи и вредности за значењето на европската интеграција за младите. Заедно да го оствариме генерацискиот сон, да застанеме таму каде што ни е местото и каде што реално припаѓаме, рамо до рамо со европските народи, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски во денешната дискусија на Летниот камп на СДСМ.

Последни вести