fbpx

СДСМ ја зголеми просечната плата за 59%, а ДПМНЕ само 9%, голема разлика

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ за шест години ја зголеми просечната плата за околу 59 отсто, или за шест ипол пати повеќе од владата на Груевски и ДПМНЕ, во чие време просечната плата порасна за само 9 отсто.

Просечната плата во мај годинава изнесува 36 465 денари.

За шест години од 2017 до 2023, просечната плата во државата пораснала од 22 889 денари на 36 465 денари, или за 13 576 денари, што е за 59 отсто повеќе во споредба со растот на просечната плата на претходната влада ДПМНЕ

Во времето на ДПМНЕ, исто за шест години просечната плата била зголемена за само 9 отсто.

Разликата е голема.

Придобвките од растот на просечната плата ги чувствуваат сите граѓани.

СДСМ продолжува со континуирана грижа за граѓаните и унапредување на нивниот стаднард.

Последни вести