fbpx

Секој пратеник треба да одлучи, глас за Европа или изолација

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во Собранието започна постапката за измени на Уставот со чие усвојување ќе се забрза процесот на интеграција во ЕУ.

Владата, министрите од широката владина коалиција едногласно го усвоија предлогот за уставни измени и без какви било калкулации истиот е доставен во Собранието.

Сега е редот на пратениците. Секој кој и мисли добро на државата им мисли добро на граѓаните, ќе даде поддршка за уставните измени со кои се прави голем исчекор во преговорите со ЕУ.

Измените на Уставот не задираат во идентитетските прашања, туку со нив се задржува примарната уставотворност и се гарантира посебноста на македонскиот народ.

Не смееме да ја пропуштиме оваа шанса за Европа, оваа шанса да ја однесеме државата во ЕУ и да донесеме европски квалитет на живот дома.

Секој пратеник треба да одлучи – или ќе даде глас за Европа или ќе дејствува спротивно од државните интереси и со тоа државата повторно да ја однесе во изолација, каде беше цели 11 години во време на режимот на ДПМНЕ.

Последни вести