fbpx

СДСМ се грижи за пензионерите – раст на пензиите за 24 отсто за помалку од две години

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ континуирано на дело покажува вистинска грижа за пензионерите.

Новата методологијата за усогласување на пензиите со растот на просечната плата и растот на трошоците за живот обезбедува системско решение за раст на пензиите два пати годишно, кое не зависи од ничија политичка волја.

Пензиите од јануари 2022 година до септември 2023 година ќе пораснат за 24 отсто.

По рекордното зголемување во март оваа година од 8,4 отсто, веќе од следниот месец пензиите ќе пораснат за околу 6 отсто.

Од 2017 година досега минималната пензија е зголемена за 46 отсто.

СДСМ како одговорна партија продолжува со креирање и реализација на мерки што значат подобри услови за живот за пензионерите.

Последни вести