fbpx

Мадиќ: Со измените на КЗК има 422 кривични дела, на никого нема да му биде простено злоупотреба

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во кривичниот законик има 422 кривични дела за кои што ќе може да одговора секој што ќе се огреши по законот, па дури и ние, порача во рамките на собранисата седница заменик министерката за правда и претседателка на надзорниот одбор на СДСМ Викторија Аврамовска Мадиќ.

Мадиќ нагласи дека тој што е добар правник сега ќе го отвори законот и ќе види дека постои злоупотреба на јавни повици, доделување на јавна набавка и самиот 1 став од 353 на никого нема да му го прости тоа што ќе ја злоуотреби службената положба, па дури и во јавна набавка.

Пошто многу сакате да изигравате обвинители, вие во 24 часа ќе можете тоа да го решите, да ве постетам дека во кривичниот законик има и еден друг член „тешки дела против здравјето на луѓето“, порача заменик министерката за правда и претседателка на надзорниот одбор на СДСМ Викторија Аврамовска Мадиќ.

Последни вести