fbpx

Членство во ЕУ за подобар животен стандард, наместо изолација

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Македонската иднина е европска и никако поинаку, членство во ЕУ е единствена алтернатива, за државата, за подобар животен стандард на граѓаните, за подобри можности за младите.

СДСМ за само неколку години успеа минималната плата да ја зголеми од 8.000 денари на 21.000 денари, а просечната плата на 36.000 денари. Со членството во ЕУ платите ќе бидат драстично поголеми. Државите коишто се зачлениле во Унијата, во првите 5 години имаат и до 100-проценти зголемување на платите на нивните работници.

СДСМ успеа да обезбеди рекорден прилив на директни странски инвестиции од 753 милиони евра за една година, тие со членство во ЕУ ќе бидат уште поголеми.

За земјоделците и за компаниите се отвора пазар до 500 милиони жители и пристап до различни и огромни фондови за финансиска поддршка, кои ќе бидат 11 пати поголеми од сегашната поддршка од ЕУ.

Сега е време за одлука, членство во ЕУ наместо изолација. Не смееме да ја пропуштиме историската шанса којашто е пред нас.

Последни вести