fbpx

Успешна е мерката, намалени се цените на прехранбените производи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мерката на Владата предовдена од СДСМ за намалување на цените на прехранбените производи е успешна и дава резултати.

Веќе се намалени цените на основните прехранбени производи во маркитеите, на лебот, млекото, јајцата, брашното, месото, оризот, сирењето, кашкавалот, и многу други.

Овие производи имаат „гарантирана цена“ која е за 10 отсто пониска од цената по која се продавале на 1 август.

За дел од производите, кои енормно поскапеа од август досега, цената се намалува и до 40%.

Следува намалување и на цените ја пијалаците.

СДСМ се грижи за граѓаните и го штити животниот стандард.

Последни вести