fbpx

Претседателот на ДИК го демантираше антизападниот Мицкоски, затоа да не бара алиби, го чека изборен пораз на било какви избори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Христијан Мицкоски многу добро знае дека го чека нов пораз, на следните претседателски избори, го чека пораз на било какви избори.

Хидро Мицкоски нема поддршка кај граѓаните, нема поддршка ниту во неговата паретничка група.

Успехот на Македонија и местото во НАТО се неговиот последен и најголем пораз.

Речиси нема ден да помине без при тоа антизападниот Мицкоски или раководството на криминалната ВМРО-ДПМНЕ да не излезе во јавноста брајаќи некакво алиби за изборниот пораз што знаат дека ги чека.

Не Мицкоски, помина времето на кое си навикнат, заврши времето на злоупотреби, изборни манипулации и непочитување на волјата на граѓаните како што правеше твојата ВМРО-ДПМНЕ и твојот шеф Никола Груевски.

Граѓаните знаат дека неосновано бараш алиби за поразот.

Дури и претседателот на Државната изборна комисија, патем предложен од ВМРО-ДПМНЕ, го демнатираше Христијан Мицкоски, јасно акцентирајќи дека ДИК има капацитет да ги организира изборите во најддобар ред.

Сега кога претседателките избори се веќе распишани со сигурност може да се каже дека Мицкоски и неговиот антизападен кандидат ќе бидат поразени на слободни, фер и демокартски избори.

Скопје, 08.02.2019

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести