fbpx

919 македонски компании кои добија поддршка од Владата инвестираат 800 милиони евра

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

За 6 години Владата предводена од СДСМ со 100 милиони евра поддржа 919 домашни, македонски компании, преку Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

Сите овие компании веќе имаат реализирано инвестиции вредни 500 милиони евра а уште 300 милиони се во фаза на реализација во наредниот период.

Тоа се 800 милиони евра инвестиции од македонски компании, што е еден вид инвестициски бум од домашни компании каков што досега не е забележан.

Ова е уште една силна потврда за исправните економски политики на Владата предводена од СДСМ кои даваат резултат.

Последни вести