fbpx

Скапоцениот дворец на ВМРО-ДПМНЕ е еден од симболите на корупција која поради нив се прошири за една година Македонија бележи напредок

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Корупцијата во Македонија се распространи само поради 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ.

Нема поголемо лицемерие од тоа ВМРО-ДПМНЕ да зборува за корупција, кога токму нивниот скапоцен дворец кадешто шират лажна загриженост е симбол на корупција, криминал и расипништво.

Поради 11 годишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ Македонија стана заробена држава во која цветаа криминалот, корупцијата и неказнивоста. Доказ за тоа е се и судските процеси што се водат против високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ и членови на претходното раководство.

За разлика од таквиот однос на ВМРО-ДПМНЕ, Владата предводена од СДСМ започна сериозни реформи за вистинска, независна и неселективна борба против корупцијата.

Резултатите од реформите и промените во функционирањето на институциите веќе се забележливи и уште поинтензивно ќе се почувствуваат на долг рок.

Факт е дека Македонија за едно година, од 2017 до 2018, има скок од 14 места и подобрување од два поени, што е навестување дека државата се движи кон одговорно, отчетно и транспарентно владеење со целосно почитување на прописите и законите

Потребата од суштинска борба против корупцијата е врвен приоритет за СДСМ и Владата и парламентарното мнозинство што ги предводи. Во таа насока е донесениот Закон за спречување на корупцијата и судир на интереси, со којшто Македонија конечно добива силна и независна институција за борба против корупцијата.

Заврши времето на криминал, корупција и неказнивост што беше одлика на владеењето на антинародното ВМРО-ДПМНЕ, денес, законите важат за сите подеднакво и се воведува нулта толеранција кон корупција.

Скопје, 29.01.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести