fbpx

ДКСК да отвори предмет за скандалот „кумска врска“ во Штип

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ДКСК да го истражи скандалот „кумска врска“ во општина Штип за тендер за ЈП Исар вреден 20.000 евра.

Имено општина Штип, предводена од ДПМНЕ и градоначалникот Јорданов ја тресе скандал со кумско-семејна врска за тендерот, кој го има добиено фирма на чиишто сопственици зет за ќерка им е лицето Методи Јорданов, кумашин на градоначалникот Иван Јорданов.

За сомнежот да е уште поголем, лицето Методи Јорданов е член и на Управниот одбор на претпријатието ЈП “Исар” коешто ги доделува тендерот.

ДКСК треба да оформи предмет и да утврди, затоа штп постои основен сомнеж за судир на интереси.

Како тоа тендери од илјадници евра завршуваат кај кумашини, секогаш кога ДПМНЕ е на власт?

Последни вести