fbpx

Со мерката за евтина тарифа едно семејство заштедува 1.000 денари месечно

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Енергетските политики и мерки на Владата предводена од СДСМ овозможија враќање на евтината тарифа на електричната енергија за домаќинствата.

Евтина електрична енергија има секој ден вкупно 11 часа и тоа од 13:00 до 15:00 часот.

Останува евтината струја секој ден од 22:00 до 07:00 часот, додека во неделите е на сила цело деноноќие.

Ова значи просечна заштеда над 1.000 денари месечно.

СДСМ продолжува со грижа за сите граѓани. Со СДСМ секој добива повеќе.

Последни вести