fbpx

(Фото) СДСМ оддаде почит кон една од најзначајните личности на македонската и словенска писменост Свети Климент Охридски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ оддаде почит кон една од најзначајните личности на македонската и словенска писменост Свети Климент Охридски.

Партиска делегација предводена од заменик претседателката Сања Лукаревска, заедно со потпретседателот Стефан Богоев и потпретседателот на СДММ, Петар Петковски положија цвеќе и оддадоа почит на ликот и делото на Свети Климент Охридски.

СДСМ на своевиден начин го продолжува безвременското просветителско, обединувачко и духовно дело на Свети Климент Охридски, со активната заштита, промоција и афирмација на македонскиот јазик, литература и култура во Европа и светот.

Последни вести