fbpx

Со СДСМ има повеќе за сите: Поддршка за 120 илјади млади, студенти и ученици

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Владата предводена од СДСМ, со деветиот пакет антикризни мерки обезбедува поддршка за сите граѓани, пред се за младите.

Финансиската поддршка за 120.000 млади лица е насочена кон зголемување на студентскиот, но и на ученичкиот стандард, за основците и средношколците од ранливи категории на семејства со примања, до 50.000 денари.

Над 105 илјади ученици во основното образование и средношколците во наредните 6 месеци ќе добиваат по 1.200 денари, односно 1.800 денари месечно, за што ќе се издвојат вкупно 14,3 милиони евра.

15.000 студенти кои живеат надвор од местото на студирање, во наредните 7 месеци месечно ќе добиваат ваучери за превоз во износ од 600 до 1.200 денари, за што се предвидени 2 милиони евра.

СДСМ се грижи за сите граѓани, Со СДСМ има повеќе за сите.

Последни вести