fbpx

(Фото) Повеќе зелено: Успешно реализирана акцијата за пошумување на СДСМ во Богданци

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Денеска беше успешно реализирана акцијата за пошумување на СДСМ и СДММ и во Богданци.

Под мотото „Повеќе зелено“ партиски функционери, меѓу кои и Перо Костадинов, Стојан Николов, Анго Ангов, Лазар Петров, Блашко Шапов, Марија Костадинова, заедно со членови, активисти, млади, пратеници, засадија 2.000 садници на потегот кај населеното место , на потегот кај браната Паљурци.

Во рамки на акцијата на 5 различни локации засадени се над 10.000 садници.

Заедничката еколошка акција на младите социјалдемократи и СДСМ е придонес кон големата акција за пошумување којашто веќе ја спроведуваат надлежните министерства и надлежни институции.

Пошумувањето е значајна и општествено одговорна активност која го зголемува зеленилото, влијае на создавање здрава и животна средина и поттикнува еколошка свест.

Последни вести