fbpx

Блокаторите на европскиот пат, ДПМНЕ и Левица ќе бидат поразени

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Блокадите на антиевропската коалиција на ДПМНЕ и Левица се единствената причина поради која државата не започна со процесот на отворање поглавја, и покрај успешно завршениот скрининг процес, силната и недвосмислена поддршка и отворените врати на ЕУ.

Деструктивните активни блокади на ДПМНЕ во македонското Собрание се на штета на државата и на сите граѓани.

Затоа на изборите блокаторите на европскиот пат, ДПМНЕ и Левица ќе бидат казнети и поразени.

Активната блокада е времена блокада.

Со победа на европскиот фронт предводен од СДСМ на двојните избори, европскиот пат продолжува до полноправно членство во ЕУ, затоа што граѓаните заслужуваат и подобро и повеќе, заслужуваат европска иднина!

Последни вести