fbpx

Независноста на медиуми е врвна демократска вредност, очекуваме конструктивност на ВМРО-ДПМНЕ да продолжи и во носењето на Законот

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

По година и половина блокада на носење на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, по година и половина од држење во заложништво на медиумите, добро е што ВМРО ДПМНЕ реши да биде конструктивна и да ги одблокира неопходните законски решенија.

Очекуваме најавената конструктивност на ВМРО ДПМНЕ да продолжи и во процесот на носење на Законот, во неговата имплементација и изборот на телата на АВМУ.

Независноста на медиумите и достигнување на највисоки професионални стандарди се значајна демократска вредност и придобивка за сите граѓани.

СДСМ останува посветена на спроведувањето на реформите што гарантираат слободни, независни и професионални медиуми.

 

Скопје, 20.12.2018
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести