fbpx

„Алумина“ е вмровски проект, министрите на ДПМНЕ одобруваа згради високи 105 метри

Facebook
Twitter
LinkedIn

Реакција на изјава на Тони Јаревски од ДПМНЕ

ДПМНЕ ја продаде поранешната фабрика „Алумина“, тогашни министри на ДПМНЕ нарачуваа, цртаа и одобруваа згради по 105 метри високи.

Алумина беше и остана вмровски „проект” и тоа 100%.

Алумина не може да биде проект на СДСМ, тоа не само што звучи смешно, туку е лага, затоа што се знае дека „Алумина“ беше исклучиво вмровски проект.

ДПМНЕ од една страна го унакази цело Скопје а од друга страна ја позлати компанијата за која зборува преку тендери во 16 општини управувани од нивни градоначалници.

Бизнис релациите на градоначалниците на ДПМНЕ со Пуцко Петрол се исто така факт.

Последни вести