fbpx

Повеќе за сите: Просечна плата со СДСМ сега е речиси 39.000 денари

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Економските политики на СДСМ обезбедуваат повеќе средства за сите граѓани, носат постојан раст на платите.

Просечната плата во октоврми годинава според податоците на Државниот завод за статистика изнесува 38.843 денари.

Таа е за 17,3 отсто, односно за 5.739 денари повисока во однос на октомври 2022 година.

Од почетокот на мандатот на СДСМ во 2017 година просечната плата е покачена за 15.487 денари, од 23.536 на 38.843 денари.

СДСМ продолжува, со одговорен и ефикасен пристап, да создава услови за раст на платите и унапредување на животниот стандард на граѓаните.

Со СДСМ работниците добиваат повеќе, со СДСМ секој добива повеќе!

Последни вести