fbpx

Повеќе за сите: Поголеми субвенции за лозарите од 40.000 на 52.000 денари по хектар

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Мерките и политиките на СДСМ за земјоделството обезбедуваат повеќе за сите.

Преку измени во програмата за директни плаќања, субвенциите кон лозарите се зголемуваат од 40.000 денари по хектар на 52.000 денари по хектар.

Дополнително се креира и нова мерка за поддршка на лозарите за произведено винско грозје предадено во регистрирани капацитети за произвдоство на вино со дополнителен денар по килограм.

До крајот на годината следува реализациајта на 30 отсто авансна исплата на субвенциите, со која за лозарите се предвидени 150 милиони денари.

Со СДСМ секој граѓанин, секој земјоделец добива повеќе.

Последни вести