fbpx

Со СДСМ има повеќе за земјоделците, нови 20 милиони евра поддршка

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ е вистински парнер на земјоделците.

Нови 20 милиони евра дополнителна поддршка за македонските земјоделци се обезбедени до крајот на оваа година.

За прв пат досега започнува авансна исплата на субвенциите во висина од 30%. За 40.000 земјоделци ќе бидат исплатени 750 милиони денари!

За прв пат земјоделците добиваат авансна исплата на субвенциите, тогаш кога им се најпотребни, за да можат на време да ја започнат новата реколта, за да инвестираат во производството и да го модернизираат.

Земјоделците знаат дека само со СДСМ може да очекуваат повеќе.

Последни вести