fbpx

Започна исплатата на финансиската поддршка за пензионерите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Започна исплатата за финансиската поддршка од последниот пакет антикризни мерки.

За период од 5 месеци, 15.000 денари добиваат пензионерите со пензии до 14.000 денари.

10.000 денари добиваат пензионерите чии пензии изнесуваат од 14.000 до 16.000 денари.

7.500 денари добиваар пензионерите со пензија од 16.000 до 19.000 денари.

СДСМ како одговорна партија останува посветена на обезбедување пристојни пензионерски денови за нашите повозрасни граѓани.

Со воспоставената методологија
СДСМ за 50% ја зголеми минимална пензија и за 50% ја зголеми просечна пензија во споредба со времето на ДПМНЕ, партијата која се сеќаваше на пензионерите само пред избори.

Пензионерите знаат дека покачувања на пензиите има со СДСМ и дека пензиите ќе продолжат да растат само со СДСМ

Последни вести