fbpx

2024 година ќе биде уште подобра, економијата, платите и пензиите ќе продолжат да растат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со успешните економски политики на СДСМ, 2024 година ќе биде уште подобра. Економијата, платите и пензиите ќе продолжат да растат.
Од март следува ново покачување на минималната плата и ќе биде 22.500 денари. Во изминативе 6 години, СДСМ ја покачи минималната плата за 4 пати, двојно повеќе во однос на 2016 година.

Просечната плата да е покачена на 39.000 денари и денес е за 300 евра повисока во однос на 2016 година.

Минималната и просечната пензија СДСМ ги покачи за 50 %.

Воведовме законски решенија, коишто содржат методологија за раст врз основа на зголемувањето на трошоците за живот и зголемувањето на просечната плата.

СДСМ продолжува и натаму да го штити стандардот на граѓаните, градејќи стабилна и силна економија.

Последни вести