fbpx

Нова афера на градоначалниците на ДПМНЕ, астрономски суми за набавка на машини

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Нова афера со сомнителни јавни набавки со цени над реалните ги тресе градоначалниците на ДПМНЕ .

Според јавно достапни податоци, општина Битола набавила машина за бележење хоризонтална сигнализација за речиси 50.000 евра, иако вакви машини може да се најдат и за 2-3 илјади евра, па дури и помалку.

Станува збор за разлика од 47.000 евра!

Иста таква машина набавила и општина Велес по исто така астрономска сума од 42.000 евра. Разлика од речиси 40.000 евра.

Прашањето е во чии џебови завршила разликата?

Особено имајќи предвид дека општина Илинден набавила иста таква машина по три пати помала цена од оние во Велес и Битола.

Ако е ова шема за испумпување народни пари преку општините водени од ДПМНЕ мора да има одговорност.

Последни вести