fbpx

Отворен повик за самокандидирање на кандидати за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија за Парламентарни избори 2024 година

Facebook
Twitter
LinkedIn

Отворен повик за самокандидирање на кандидати за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија за Парламентарни избори 2024 година.

ОТВОРЕН ПОВИК за самокандидирање на кандидати за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија за Парламентарни избори 2024 година (ЛИНК)

ИЗЈАВА за прифаќање на кандидатура и обврски за пратеник во Собранието на Република Северна Македонија од редовите на Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија (ЛИНК)

Изјава за почитување и придржување кон Кодексот за однесување на членовите и функционерите на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (ЛИНК)

ПРАВИЛНИК и роковник за постапката,начинот и критериумите за утврдување на кандидати за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија за парламентарните избори 2024 година (ЛИНК)

Стандардизиран формулар на биографија за кандидат за пратеник на СДСМ за Парламентарни избори 2024 (ЛИНК)

Последни вести