fbpx

Продолжува мерката за замрзнување на цените, инфлацијата се намалува

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Владата предводена од СДСМ го штити стандардот на граѓаните.

Мерката за замрзнување на цените продолжува да важи до 29 февруари 2024 година.

По замрзнати цени ќе продолжат да се продаваат основните прехранбени производи, оризот, брашното, лебот, други пекарски производи, бисквити, наполитанки, тестенини, месо и производи од месо, млеко, јајца, сирење, кашкавал и други млечни проиводи.

Пакетот мерки за заштита на стандардот на граѓаните даде резултат а истовремено се намалува инфлацијата. Пред една година стапката на инфлација кај храната изнесуваше 20 отсто, а сега е сведена на само 0,1 отсто кај храната, додека вкупната стапка на инфлација е намалена и изнесува околу 3,5 отсто.

СДСМ продолжува со вистинска грижа за стандардот на граѓаните.

Последни вести