fbpx

Влезе во Влада и смени лента, ДПМНЕ ги лажеше граѓаните за пасошите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ДПМНЕ до пред само неколку дена ги лажеа граѓаните дека ќе го решат проблемот со издавањето за пасоште.

Велеа дека МВР не работело со систе капацитети, дека Спасовски не можел да го реши проблемот дека со закон ќе го пролонгирале важењето на старите пасоши.

Тоа веше пред ДПМНЕ да влезе во техничката Влада, а кога влезе во Влада, ДПМНЕ ја смени лентата.

Одеднаш нема ништо од законот, велат МВР работело со полн капацитет, дека проблемот не може да реши.

Министерот од ДПМНЕ се правда дека не може да прави чуда“, дека наишол на „ѕид“ од Грција.

ДПМНЕ едно зборува, друго прави, но секогаш ги лаже граѓаните.

Последни вести