fbpx

Повеќе за сите: СДСМ изгради и обнови 82 градинки

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ изминативе години стави силен фокус на подобрување на условите во постоечките градинки, но и изградба на нови низ целата држава.

Од 2017 година до денес, отворени се или реконструирани вкупно 82 градинки низ целата држава.

Со тоа опфатот на дечиња во градинките се зголемен за над 8.000.

Ова се ова сериозни достигнувања, тоа не се само бројки, тоа се реални придобивки, реална, вистинска поддршка за семејствата, за родителите, како и влог во економијата и целокупниот развој на државата.

Покрај инвестициите во објектите, СДСМ изминатиот период вложуваше и во вработените во градинките.

Обезбедивме континуиран раст на платите на воспитувачките, чии примања од 2017 година до денес се зголемени за над 80 отсто, додека за негувателките зголемувањето е речиси 90 отсто.

Во истот период за над 100 отсто се покачени примањата на помошно-техничкиот персонал во градинките.

СДСМ вистински се грижи за децата, за нашите најмлади и најмили и за сите граѓани.

Политиките на СДСМ обезбедуваат повеќе за сите.

Последни вести