fbpx

Лагите на Љутков и ДПМНЕ се параван за покривање на неговите хонорари и хонорарите на неговата сопруга

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Овие денови јавноста сведочи колку ревносно претседателот на комисијата за култура на ДПМНЕ клевети млади уметници и манипулира за проектите кои ги поддржува надлежното Министерство за култура.

Лагите на Љутков и ДПМНЕ се всушност параван, очаен обид за покривање на неговите хонорари и хонорарите на неговата сопруга за наводно „патриотски проект“ кој е финансиран во неколку општини под капата на ДПМНЕ.

Без јавен повик во овој проект е ангажиран ни повеќе ни помалку лично тој и неговата сопруга Маја.

Љутков треба да излезе пред граѓаните и да одговори зошто немало јавен повик на кој е избран баш за овој проект?

Како тоа општини под капата на ДПМНЕ се сeтија САМО на Љутков како претседател на комисија на ДПМНЕ и на неговата сопруга?

Кои се условите што ги исполнува САМО тој и неговата сопруга? Нема ли и други кои Македонија ја носат во срце или само тој со сопругата се тие?

Колку искуство има продукцијата за организација на вакви “патриотски” настани?

Колку пари му требаат на Љутков за да си го нахрани лажниот патриотскиот дух, односно џебот?

На крај дали и Рацинови треба да ги уништи за нови парИ преку едно од многуте здруженија?

Јавноста очекува одговори од Љутков и ДПМНЕ.

Последни вести