fbpx

Панични реакции во врвот на ВМРО ДПМНЕ откако над 600 илјади граѓани слободно на референдумот гласаа ЗА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Неоснованите пријави се панични реакции во врвот на ВМРО ДПМНЕ откако над 600 илјади граѓани слободно, на референдумот, гласаа ЗА.

Граѓаните и институциите спроведоа мирен, демократски референдумски ден на којшто граѓаните одлучуваа слободно, без притисоци и по сопствено убедување.

Лагите на раководството на ВМРО-ДПМНЕ се демантирани. Дури и мисијата на ОБСЕ/ОДИХР денот на референдумот го оцени како мирен, спокоен и добро организиран, со мирна кампања и постапки коишто се воделе непристрасно.

Волјата на граѓаните на реферндумот е јасно изразена, граѓаните се за иднината на Македонија е во ЕУ и НАТО. Должност на сите политички партии, на сите пратеници е да ја почитуваат волјата на мнозинството граѓани и да ги продолжат процесите што водат во ЕУ и НАТО.

Врвот на ВМРО ДПМНЕ, во немоќ, манифестира паника што и покрај бојкотот што го заговараше, граѓани и членови од оваа партија излегоа на референдумот и гласаа а мнозинството од над 600 илјади се изјаснија ЗА ЕУ и НАТО.

Затоа партијата што со години вршеше брутални прекршувања на изборниот законик, партијата што организираше избори по принципот „некое ливче нека снема“ и „вадење гласачи за уши“ денеска поднесува несоновани пријави.

Скопје, 01.10.2018
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести