fbpx

Нова програма за европска иднина на СДСМ: 3,5 милијарди евра капитални инвестиции

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ има јасен план за европска Македонија, прецизна изборна програма со конкретни мерки и проекти

Еден од столбовите на програмата е силна домашна економија, економски раст, продолжување на поддршката за компаниите.

Како поттик на економскиот раст, СДСМ предвидува 3,5 милијарди евра јавни капитални инвестиции.

180 милиони евра директна финансиска поддршка на домашните компании за инвестиции во производство.

Новата влада на СДСМ обезбедува економски просперитет, силна домашна економија, нови работни места, раст на платите и пензиите.

Последни вести