fbpx

Со ДПМНЕ безбедносната состојба во земјата се влошува

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Се влошува безбедносната состојба во Македонија. Само 2 месеци откако ДПМНЕ и Тошковки ја преземаа одговорноста на улиците владее хаос.

Во само два месеца, се случи свирепо убиство на младо момче, убиства и пресметки на криминални групи, опожарени возила, а денеска и пукање.

ДПМНЕ не се способни да ја гарантираат безбедноста и сигурноста на граѓаните.

Загрозувањето на иднината на граѓаните ќе доведе до нови ризици, налик на 11 годишното владеење на ДПМНЕ кога стравувавме од секојдневни тепачки во градските автобуси, поттикнување на меѓуетничка нетрпеливост и кога МВР беше ставена во целосна услуга на Белата палата.

ДПМНЕ е единствено способна сѐ досега вложено за европска перспектива на државата, да го сруши за миг.

Граѓаните не сакаат неизвесност и несигурност, сакаат безбедни улици, сигурност и стабилност.

Последни вести