fbpx

СДСМ се грижи за пензионерите, просечна пензија од 30.000 денари и минимална од 20.000 денари

Facebook
Twitter
LinkedIn

СДСМ се грижи за пензионерите. Обезбедуваме просечна пензија од 30.000 денари и минимална пензија од 20.000 денари.

Секој пензионер ќе добива зимски регрес до 6000 денари. Оние пензионери на кои им е најпотребно ќе добиваат и енергетски пакет од 1500 месечно во текот на грејната сезона.

СДСМ ги зголеми пензиите за 55 проценти во однос на 2016 година.

Пензиските приходи ќе продолжат да растат, со методологијата за усогласување, која не зависи од ничија политичка волја.

СДСМ има конкретен план за обезбедување на европска иднина за граѓаните за уште поголеми плати и пензии.

Нема откажување од иднината!

Последни вести