fbpx

Македонија има причина да слави, се остварува стратешки интерес, ВМРО-ДПМНЕ да престане со поделбите и сеењето омраза

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Колку и да не може да го прифати успехот на внатрешен и надворешен план на Македонија, ВМРО-ДПМНЕ треба да знае дека граѓаните имаат право и залужуваат достоинствено да ги прослават постигнатите историски успеси.

Поканата за влез во НАТО е остварување на стратешките интереси, реализирање на целите поставени уште од денот на осамостојувањето.
Македонија има причина да слави бидејќи поканата освен што е оставрување на децениски заложби истовремено со себе обезбедува поставување и исполнување на нови стандарди коишто ќе носат секојдневни придобивки и ќе ги подобруваат условите за живот на сите граѓани.

ВМРО-ДПМНЕ конечно мора да се одважи и да престане да врши притсок врз музичарите кои на чесен и транспарентен начин учествуваат во прославата на еден од најголемите успеси.

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ да ја поддржи македонската индина и да се откаже од создавањето поделби и сеењето омраза кое е насочено кон граѓани и кон музичари.

Македонија оди напред и запирање нема, граѓаните велат ДА за членство во НАТО и ЕУ, велат ДА за македонската иднина.

 

Скопје, 13.07.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести