fbpx

Иванов е должен да одговори пред граѓаните за што ги троши нивните пари

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Наместо да се крие зад соопштенија Иванов треба пред граѓаните да одговори за што ги троши нивните пари.

Зошто Иванов има потреба нешто да прикрива од оние што го плаќаат, од граѓаните?
Граѓаните заслужуваат да имаат увид во трошењето на нивните пари од страна на избрани и именувани функционери.

Одбивањето на Алатката за транспарентно, отчетно и одговорно владеење преку која граѓаните во секој момент ги имаат на увид информациите и податоците за трошењето на нивните пари е уште еден доказ дека Иванов не ги почитува граѓаните.

За ова неодговороно однесување на Иванов граѓаните сами ќе ценат.

Јасно е, целокупното делување на Ѓорге Иванов е во спротивност на интересите на граѓаните и државата.

 

Скопје, 28.06.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести