fbpx

Кирацовски во посета на Штип, Карбинци и Чешиново-Облешево: Земјоделството останува врвен приоритет на СДСМ и владата што ја предводи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски, придружуван од организациониот секретар на СДСМ, Миле Зечевиќ, во текот на вчерашниот ден беше на средби со граѓаните на Штип, Карбинци и Чешиново-Облешево.

На средбите со граѓаните на овие општини беше разговарано за досегашните реализирани мерки и проекти, нивните потреби како и сугестииите за решавање на се она кое што ги засега.

– Како партија предводник на Владата во овој период покажавме дека земјоделството ни е еден од врвните приоритети. Уште во првите недели од формирањето, Владата предводена од СДСМ ги надмина проблемите околу исплатата на субвенциите и тие денес се исплаќаат неселективно и навремено, тогаш кога им се најпотребни. Поддршката за младите земјоделци е зголемена за повеќе од двојно, од 1.5 на четири милиони евра, а воведувањето на зелената нафта значително ги намалува трошоците на земјоделците. сето ова се мерки кои го враќаат достоинството кај земјоделците и ја вреднуваат нивната мака, посочи Кирацовски.
Генералниот секретар Кирацовски се осврна и на инвестициите во инфраструктурата што ќе овозможат побезбеден сообраќај и побрз транспосрт.

– Со започнатиот циклус на инвестиции во инфраструктурата во вредност од 270 милиони евра се градат и реконструираат 60 патни правци, од кои десетици се наоѓаат во овој дел од државата. Унапредување на инфраструктурата ќе овозможи побезбеден сообраќај, побрз и поефикасен транспорт но и позитивно ќе влијае врз развојот на овој регион, истакна генералниот секретар Кирацовски, додавајќи дека СДСМ останува посветена на реформите што обезбедуваат нови работни места, економски раст и повеќе пари кај граѓаните.

 

 

 

Последни вести