fbpx

Груевски и ВМРО-ДПМНЕ ги лажеа граѓаните дека ќе изградат Клинички центар, новиот проект е историска инвестиција во здравството

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ оставија хаос во здравството и уништен здравствен систем, a нивниот проект за нов Клинички центар ќе остане запаметен само по металните тараби пред коишто Груевски и ВМРО-ДПМНЕ со години ги лажеа граѓаните дека ќе изградат нов Клинички центар додека трошеа стотици милиони евра на барок, палми и споменици.

Проектот за новиот клинички центар на нова локација е историска инвестиција во здравството, Македонија добива Клинички центар за првпат по 1947 година, односно после 80 години.

Неспособноста на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ нема да ја спречи Владата предводена од СДСМ да изгради нов современ Клинички центар којшто ќе обезбеди интегрирани здравствени услуги за сите граѓани.

Скопје, 28.04.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести