fbpx

ВМРО-ДПМНЕ призна дека ги презадолжи граѓаните, Владата предводена од СДСМ ги насочува парите кон граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ призна дека за 11 години ги презадолжи граѓаните, а парите ги потроши на криминални тендери, скапи фасади и луксузи.

Владата предводена од СДСМ ги сервисира долговите што ВМРО-ДПМНЕ ги направи, ги намалува, a парите од буџетот ги насочува за потребите на граѓаните, за повисока минимална плата, за укинување на радиодифузна такса, за воведување на дневна евтина тарифа на струјата, за трајно решавање на статусот на стечајните работници, за субвенциониран годишен одмор.

ВМРО-ДПМНЕ не знае како е да се работи транспарентно и отчетно со јавните финансии и затоа продолжува да лаже и манипулира со бројки коишто немаат никаква врска со реалноста.

Скопје, 19.10.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести