fbpx

Медиумите под контола на Груевски повторно лажат, СДСМ работи во согласност со законите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Лажните вести објавени од медиумите под контрола на Никола Груевски, нема да му помогнат на ВМРО-ДПМНЕ, партијата која не плаќа данок, да се спаси од извесниот пораз наредната недела на локалните избори.

Работата и финансирањето на кампањата на СДСМ и коалицијата се целосно во согласност со законите на Република Македонија, а финансиските извештаи реални и објективни. Кампањата е се уште во тек, што значи дека во финансискиот Извештајот се наведени сите фактурирани трошоци и исплатени средства за првиот дел од кампањата и дека истото ќе продолжи во наредниот период до завршување на кампањата и понатаму до затворањето на сметката.

Залудни се обидите на медиумите под контрола на Груевски да ја манипулираат јавноста со лажни и паушални вести. За разлика од ВМРО-ДПМНЕ кое не плаќа данок, СДСМ останува посветена на одговорно, чесно и домаќинско финансико работење.

 

Скопје, 08.10.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести