fbpx

Залудни се лажните вести на ВМРО-ДПМНЕ, ЕЛЕМ нема да се продава

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Во страв од изборниот пораз, ВМРО-ДПМНЕ продолжува секојдневно да шири лажни вести и да ја манипулира јавноста.

Лажна е веста дека ЕЛЕМ ќе биде приватизиран и тоа беше официјално соопштено и од раководството на претпријатието и од Владата. Обврската за издвојување на сопственоста на ЕЛЕМ и МЕПСО, ќе се направи по пример на земјите од регионот, односно, различни институции од државата ќе бидат одговорни за ЕЛЕМ и МЕПСО посебно и нема да има никаква приватизација.

Граѓаните не веруваат во манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ, а лажните вести што ги пласира опозициската партија нема да ја спаси од извесниот пораз на локалните избори, кога граѓаните ќе го казнат криминалното и расипничко владеење на крадоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ.

 

Скопје, 06.10.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести