fbpx

ВМРО-ДПМНЕ не може да го сокрие криминалот на нивните крадоначалници, Македонија станува правна држава

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што веќе нема механизми да го сокрива незаконското работење на нивните крадоначалници што секојдневно излегува на виделина.

Заврши времето кога градоначалници, министри и советници можеа да работат спротивно од законот и да не одговараат. Денес институциите се ослободени од партиски стеги, професионализирани и работат исклучиво во интерес на законите и граѓаните.

Македонија станува правна држава. Секој за кој ќе се утврди дека го прекршил законот ќе се соочи со одговорност без разлика на неговата етничка, верска, партиска или каква било друга припадност.

 

Скопје, 06.10.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести