fbpx

Референдуми на непосточеки теми нема да го спасат ВМРО-ДПМНЕ од пораз на локалните избори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Ниту еден референдум за непосточеки прашања нема да го спаси ВМРО-ДПМНЕ од тешкиот пораз што ќе го снајде на локалните избори кога граѓаните ќе го казнат за досегашното криминално, расипничко и антидржавно функционирање.

Граѓаните ги препознаа лажните вести на ВМРО-ДПМНЕ и знаат дека населувањето и вдомувањето на бегалци, постои само во пропагандата на Никола Груевски. Македонија беше и ќе продолжи да биде земја транзит за бегалци, а најдобар доказ за тоа е тоа што досега низ Македонија имаат транзитирано над 1 милион бегалци, а од нив само 15 лица останале на привремен престој во државата.

Референдумите се врвна демократска вредност и треба да се користат за клучни прашања од интерес на граѓаните, а не за измислиците и лагите на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ.

За да се докаже апсурдноста и бесмисленоста на пропагандата на Груевски, СДСМ веќе јавно соопшти дка ќе гласа За на претстојните референдуми кои случајно или не, се организираат само во оние општини каде што ВМРО-ДПМНЕ знае дека убедливо ќе загуби.

Но, никој нема право да ја спречува слободата на политичкото изјаснување на граѓаните.

Скопје, 09.09.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести