fbpx

Нема да има населување на бегалци, граѓаните да не подлегнуваат на лагите на ВМРО-ДПМНЕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ продолжува да шири лажни вести за Нацрт – Стратегијата за бегалци со што предизвикува непотребна паника и вознемиреност помеѓу граѓаните.

Граѓаните да бидат спокојни и да не подлегнуваат под манипулациите и пропагандата на безидејното ВМРО-ДПМНЕ. Во Република Македонија нема да се градат станови и кампови за бегалци, нема да се даваат државјанства на бегалци, ниту пак ќе се активираат некои други мерки во таа насока.

Република Македонија е и ќе продолжи да биде земја на транзит за бегалци и ќе им помага на бегалците во нивниот пат кон крајните дестинации согласно меѓународните стандарди. Секое поинакво тврдење на ВМРО-ДПМНЕ е лажно и има единствено за цел да шири страв и да го дефокусира вниманието од вистинските потреби на граѓаните.

Скопје, 09.08.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести